Meny

 

Hverdagsluksus på Vålerenga

Publisert dato:  14.11.2008

- Jeg kunne ha sittet her i hele dag. Blir jeg ikke fin? strålte Else Karlsen mens hun fikk hudpleie av Yvonne Diedrichsen.                  Alle foto: Atle Briseid

12 studenter fra Hudpleieakademiet i Oslo ga de eldre på Vålerengen bo- og servicesenter en dag med velvære og luksus. Fordi de fortjener det!

Det var mange strålende smil og takknemlige blikk å se da sykehjemmet ble omgjort til skjønnhetssalong torsdag 13. november. En av dem som strålte mest var Else Karlsen.
- Man vil jo fortsatt pynte seg selv om man blir eldre. Det er først når man slutter å pynte seg at man blir gammel, sa Karlsen mens hudpleieelev Yvonne Diedrichsen la på ansiktsmaske, masserte skuldrene og farget øyebrynene hennes.

- Helt nydelig!
Hun og de omkring 50 andre beboerne og brukerne av dagsenteret på Vålerenga hadde gledet seg til velværedagen helt siden hun fikk vite om tilbudet.
- Dette er nydelig! Jeg kunne ha sittet her i hele dag. Blir jeg ikke fin? strålte Karlsen.

Studentene fra Hudpleieakademiet stilte opp helt gratis.

Edgar William Larsen var ikke helt sikker på om dette var noe for menn, men han så ut til å like behandlingen til Marianne Dusegard.

Det var en stor overvekt av kvinner som benyttet seg av tilbudet, men flere menn fant også veien opp til damene i tredje etasje.
- Nå må jeg se meg selv i speilet for å se om det har hjulpet, sa Edgar William Larsen.

- Fantastisk initiativ
De ansatte på Vålerengen bo- og servicesenter har arrangert velværedager tidligere, men ikke med samme faglige kompetanse. Hudpleieakademiet stilte kvinnesterke opp med fuktighetskremer, ansiktsmasker og antirynkekremer, helt gratis.
- Vi synes det var et fantastisk initiativ. Det er mange av de eldre som ikke kan komme til oss, derfor synes vi det er fint å kunne gå ut, sa Anna-Karin Åndal, daglig leder for Hudpleieakademiet.

På Vålerengen bo- og servicessenter, som nettopp ble kåret til byens sykehjem, jobbes det hardt for å tilby beboere og brukere av daghjemmet et godt velferdstilbud. Men hvorfor skal de ha skjønnhetspleie?
- Fordi de fortjener det!
- Vi vil vise at man kan oppleve vakre og hyggelige ting også etter at man er kommet på sykehjem. Livet fortsetter og man kan oppleve gylne øyeblikk, sa frivillighetsleder Kristin Fragell Lillevold.

Publisert: 14.11. 2008