Meny

 

Åpen kirke døgnet rundt

Publisert dato:  05.01.2009

På julaften åpnet dørene til Vår Frue kirke i Trondheim - for godt. I tiden fremover skal de stå åpne uansett tidspunkt på døgnet. Etter halvannen ukers drift tyder mye på at Nordens første døgnåpne kirke er et populært tilbud.

- Nå skal den ikke låses igjen, det er målet. Så drømmen er å invitere kirke- og kulturminister Trond Giske til å komme hit og hente nøkkelen, og ikke ta den med tilbake igjen, sa bymisjonsprest og prosjektleder Steinar Leirvik til NRK Trøndelag da kirka åpnet med gjestebud på julaften.

På nyttårsaften tikk Leirvik sitt ønske oppfylt. Da deltok statsråden på en seremoni i den nyoppussede kirka.
– Jeg lover å aldri ta den i bruk, sa Giske til Vårt Land.

De første dagene har det vært jevn tilstrømning til kirka. Tre kirkeverter er til enhver tid til stede for å ta imot byvandrere, turister, gatefolk og alle som har behov for en stille stund.
- Kirka skal være for alle som til enhver tid trenger et sted trenger et sted å komme til – i møte med seg selv, andre og Gud, sier prosjektmedarbeider Maja Zakariassen til NRK Trøndelag.

Les "Åpnet dørene for godt". 
Les "Populært med døgnåpen kirke".

Kirkens Bymisjon i Trondheim, som driver den døgnåpne kirka, har skaffet 340 frivillige til arbeidet, men fortsatt trengs det enda flere ”byengler”, særlig til nattevaktene.

Publisert: 5.1.2008