Meny

 

Gaveoverraskelse fra Bastøy fengsel

Publisert dato:  29.08.2008

Sturla Stålsett og Lisbeth Thorensen ble mildt sagt overrasket da de innsatte overrakte en sjekk på 200.000 kroner til Kirkens Bymisjon.


Generalsekretær Sturla Stålsett og styreleder Lisbeth Thoresen fra Kirkens Bymisjon i Vestfold fikk seg en kjempeoverraskelse dag de onsdag besøkte "Bastøydagen" i Norges største fengsel utenfor Horten.

Fengslet, som har mer åpne former for soning enn andre, er også Norges første "humanøkologiske" fengsel, der miljø og økologiske utfordringer knyttes direkte til respekt mellom mennesker.

Midt i mai kom en av de ansatte med ideen: La oss invitere sponsorer til å gi en raus gave til Kirkens Bymisjon i forbindelse med Bastøydagen, så det ikke bare blir en underholdningsdag, men et håndslag til folk som strever ute i samfunnet.

Kjell Elvis rocket Bastøydagene. En rekke kjendiser deltok på arrangementet.

Onsdagens aksjon ble en kjempesuksess. Med god hjelp av faglig kompetanse og fengselsmiljøets gode kontaktnett kunne de innsatte overlevere sin gave til Kirkens Bymisjon.
- Vi har klart å strekke oss litt over målet på 30 000 kroner, sa representanten for de innsatte - og la en kjempesjekk på kr 200 000 i armene til generalsekretær Sturla Stålsett og styreleder Lisbeth Thoresen fra Kirkens Bymisjon i Vestfold!

En rekke kjendiser deltok også under arrangementet, med idrettskonkurranser, oppvisning og kultur.
- Kirkens Bymisjon er et naturlig valg når et stort beløp skal gis til sosialt arbeid herfra, sa fengselsleder Øyvind Alnæs.

- Respekt og selvrespekt er viktige verdier i fengslet. Det gjenkjenner vi i Kirkens Bymisjons arbeid som mange har hatt kontakt med - og som de kommer til å møte igjen når de er ferdig med soningen.