Meny

 

Extra-prisen til Lønn som fortjent

Publisert dato:  25.11.2008

To tidligere ledere av Lønn som fortjent, Nina Brekke Rese og Kristin Lervåg.

Kirkens Bymisjons sysselsettingstiltak for personer i rusmiljøet i Oslo, Lønn som fortjent, ble tirsdag 25. november tildelt Extra-prisen 2008 av Stiftelsen Helse og Rehabilitering.

Lønn som fortjent fikk støtte fra Stiftelsen Helse og Rehabilitering i oppstartsfasen fra 2004-2007. I dag drives virksomheten gjennom støtte fra Kirkens Bymisjon, Oslo kommune, staten og næringslivet i hovedstaden. Prisen, som består av en skulptur og 100.000 kroner, ble delt ut under årets Extra-tildeling i Folkets hus.

Avdelingsdirektør Johannes Heggland takket for prisen på vegnet av Stiftelsen Kirkens Bymisjon.

 

Juryen uttalte følgende om vinnerprosjektet:
"Vinneren av årets Extra-pris er et nytenkende forebyggingsprosjekt som har rettet seg mot en svak og utsatt målgruppe. Prosjektet har hjulpet deltakerne fra passiv til aktiv tilværelse og gitt mening i hverdagen. Prosjektet har nådd mange, har vært en modell for andre og har allerede spredt seg flere steder rundt i landet. Prosjektet har vist en langsiktig og god effekt, har virket holdningsskapende, har gitt ny verdighet til deltakerne og har redusert tigging og ydmykelse.

Prosjektet er gjennomført med stor entusiasme og respekt for målgruppen, har gjort mye for relativt beskjedne midler, har vært godt synlig i mediebildet, og har - ikke minst - blitt videreført etter prosjektperioden.

Vinneren er et prosjekt Helse og Rehabilitering er stolt over å ha vært med på å få i gang.”

De andre nominerte til prisen var Redd Barnas prosjekt "Krafttak for mottak" og Nasjonalforeningen for folkehelsen sitt prosjekt "Hjertevennlig matmerking". Begge de nominerte tiltakene fikk støtte på 25.000 kroner.

Les mer om Lønn som fortjent her.

Les mer om Stiftelsen Helse og Rehabilitering her.

Under samme arrangement ble potten for neste år utdelt. Sju av Kirkens Bymisjon Oslos søknader ble innvilget. Bare to prosjekter fikk avslag. Til sammen fikk de sju prosjektene støtte på 3,02 millioner kroner.  Prosjektene som fikk tildelt støtte var:

Navn: Virksomhet: Støtte:
Nåløyet Natthjemmet 537.000
Fuge FORUS 770.000
Lille store Oslo by Møtestedet/UIO 560.000
Røtter FORUS 400.000
Hvert skritt teller Aldring & Kultur 166.000
Myrsnipareir Sentralt 300.000
Å få henge som en dråpe Sentralt 287.000

I tillegg fikk flere bymisjonsprosjekter rundt om i landet Extra-midler. I Fredrikstad fikk Pedalen sykkelverksted 300.000 kroner, og i Tønsberg fikk Kirkens Bymisjon 250.000 kroner til å utvikle jentegrupper, guttegrupper og grupper for tenåringsforeldre. 

Publisert: 25.11. 2008