Meny

 

Brosteinprisen til Aftenposten-journalister

Publisert dato:  04.12.2008

Per Kristian Aale, Reidun J. Samuelsen og Olga Stokke fikk Brosteinprisen 2008 av generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Sturla J. Stålsett.                      Foto: Margrethe Høydalsvik.


Kirkens Bymisjon ga Brosteinprisen 2008 til de tre Aftenposten-journalistene Olga Stokke, Reidun J. Samuelsen og Per Kristian Aale for deres artikkelserie om papirløse migranter. Prisutdelingen skjedde i ventehallen på Oslo S, torsdag 4. desember.

Artikkelserien ”De papirløse” ble publisert ved årsskiftet 2007/08 og ble en viktig referanse for politikere, humanitære organisasjoner og publikum i spørsmål om papirløse migranter.

Veiskille
"De tre prisvinnerne har gjort et dokumentasjons- og formidlingsarbeid som vil bli stående som et viktig veiskille i norsk bevissthet om papirløse. Vi kan ikke lengre opptre som om de papirløse ikke finnes, ingen kan overse de grunnleggende menneskelige behov som er udekket tilstede.

På en forbilledlig måte har prisvinnerne gitt oss, leserne, kunnskap og nærhet i møte med papirløses situasjon", heter det i begrunnelsen for pristildelingen fra Kirkens Bymisjon. Les hele begrunnelsen for tildelingen her.

Medier for sårbarhet
- Respekten for det sårbare menneskets komplekse livssituasjon, blir ofte borte i tabloide medieoppslag. Derfor trenger vi en presse som tar seg tid og råd til å gå i dybden, som formidler både enkeltfortellinger og sammenhenger på en ærlig og menneskelig måte, slik de tre prisvinnerne gjør med denne serien, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon Sturla J. Stålsett.

Brosteinprisen gis fra Kirkens Bymisjon til mennesker som synliggjør vanskelige liv, formidler håp og gir oss som samfunn redskaper til å bekjempe nød i storbyen.

Prisen er en brosteinskulptur, et grafisk trykk og diplom.Publisert 04. desember 2008.