Meny

 

Varmt møte med "tante Sonja" i Tromsø

Publisert dato:  29.01.2007

Det ble et varmt og trivelig møte da Dronning Sonja besøkte kafeen på Bymisjonshuset i Tromsø lørdag. En av gjestene viste sin hengivenhet til Dronningen ved å kalle henne ”tante Sonja”. Dronning Sonja takket med å si at hun syntes det var en hederstittel.

Dronningen hadde spesielt ønsket å møte gjester av Bymisjonen som har god kjennskap til rusmiljøet i Tromsø, og hun brukte en drøy time av sin fritid på kafeen på Bymisjonshuset, der alle bord var dekket med snitter og kaker og kaffe og pyntet med nye voksduker og fargerike tulipaner.

Etter å ha hilst på alle ansatte og gjester inne, begynte en herlig formiddagsfest hvor alle som var til stede bød på munterhet og iver etter å samtale.

Taler og gaver
Det ble holdt både forberedte og improviserte taler fra de innbudte gjestene etter at måltidet ble åpnet ved at bymisjonsprest Eigil Granhøy Torkelsen tente lys for Dronningen og ønsket henne varmt velkommen. En av gjestene viste sin kjærlighet til Dronningen ved å kalle henne ”tante Sonja”, hvorpå Dronningen takket med at hun syntes at det var en hederstittel å være tante.

Latteren satt løst gjennom hele måltidet. Dronningen var utsatt for et lite gavedryss mot slutten av besøket. Hun mottok den første årgangen av bymagasinet VIRKELIG (tilsvarer = OSLO), et par sjokkrosa hjemmestrikkede ullsokker og et stort vakkert kubbelys. Men hovedgaven fra gjestene var et vakkert tulipanformet dekorert glass som en av gjestene, Hanne Strand, hadde gravert ”Sonjas cognac” på i rosemalingsmotiv.  Dronningen fikk med humor beskjed om at hun selv måtte ordne innhold til glasset. En annen av gjestene lurte ei rød rose til Dronningen mens vi satt ved bordet – ”du må få den her hos mæ”.

Gode følelser og gylne øyeblikk
Siden stemningen innbød til løssluppen samtale og ordet var fritt, bød Dronningen på en improvisert liten hyllest til Kirkens Bymisjon i Tromsø og gjestene. Hun viste oppriktig glede over å være til stede, og styreleder Inge Falck Olsens formuleringer i hilsningstalen om at grensene mellom ”å gi og å få” ofte gikk over i hverandre, fikk klangbunn i de ordene Dronningen valgte å si.

Dronningen gjorde ingen forsøk på å skjule at hun lot seg berøre av stemningen og gjestenes hengivenhet.
- At Hennes Majestet delte sine følelser med oss, gjorde at det ble et veldig likeverdig møte. Bymisjonen handler om øyeblikket. Det skal være godt å være der i øyeblikket. Og det var en strøm av gylne øyeblikk da Dronning Sonja var hos oss, oppsummerte daglig leder Ann Karina Sogge etter besøket.