Meny

 

Publikumsrekord i Aksepthagen

Publisert dato:  27.06.2007

Jonas Gardell framførte en av sine sterke monologer om å holde fast ved livet og kjærligheten til siste slutt.
                                                                                                                           Foto: Per Frogner


1200 personer var samlet i hagen bak Aksept-huset i Oslo tirsdag kveld. Det var publikumsrekord for den kvalitetssterke, sommerkonserten hiv-senteret arrangerer hvert år. I sol og regn fikk de frammøtte igjen oppleve det som må være en av hovedstadens beste sommerkonserter. Selveste Jonas Gardell dukket opp som kveldens scene-overraskelse.

Årets hagekonsert ved Aksept – senter for alle berørt av hiv, var også en frodig markering av 20-årsjubileet til senteret, som har vært drevet av Kirkens Bymisjon i alle år.

Ny rekord: Et kvarter før konsertstart var over 1000 mennesker innenfor hageporten.

Artister og publikum stilte villig opp. Konserten ble en imponerende mønstring av artistisk kvalitet, variasjon, og stemningsfulle høydepunkter.

Her kom konsertopplevelsene tett med høy kjendisfaktor:  Valkyrien Allstars, kraftfull blanding av hardingfeler og soul/folk, Hans Esben Gihle, solisten fra Oslo Gospelkor som er en komplett artist både som komisk bunadoriginal og seriøs balladesanger, Willy Shanti, bruker av huset og trubadur med høy Dylan-faktor,  skuespiller Heidi Gjermundshaug Broch, med musikalsk variasjon og profesjonell tekstframføring, kabaretgruppa Sjel og showtime med bla.a en utrolig tankevekker om hva en mobiltelefon ikke kan (!), flere danseopptrinn på høyt nivå, Den norske Studentersangforening, mannskor med løs snipp og bymisjonsansatt Richard Klingspor som sjarmerende italiensk solist,  drag-teamet Berit Bislett med mor ( ex ”Ruth og Vigdis”) som er en hel liten sommerrevy for seg selv, Heine Totland og Gisle Børge Styve som bare er imponerende i sine vokale prestasjoner (”He’s not heavy”!) og Maria Mena som stjerneskuddet som nå har funnet sin voksne form og sjarmerte med kjente låter og topp gitarist.

Kveldens overraskelse kom med den svenske superstjernen og standup-artisten Jonas Gardell, som plutselig sto på scenen og framførte en av sine sterke monologer om å holde fast ved livet og kjærligheten til siste slutt.

Hvis vi står sammen…

Maria Mena sang blant annet hit-en "Just hold me".

 

Alle artister framførte små tekstavsnitt om hvordan hiv-smittede blir møtt med fordommer i samfunnet. Alle sluttet med: Hvis vi står sammen, kan det skje noe godt..

Sommerkonserten hos Aksept  har en helt spesiell stemning. Den intime innrammingen, den flotte verandascenen og artister som utståler at de vet de er her for å styrke livsmot og kjærlighet, skaper en unik klang og atmosfære som neppe oppleves noe annet sted i sommerbyen. 

Alle artister framførte små tekstavsnitt om hvordan hiv-smittede blir møtt med fordommer i samfunnet. Alle sluttet med: Hvis vi står sammen, kan det skje noe godt..
Produsent og kulturarbeider Svein Fuglestad ved Aksept har sammen med sine kolleger utviklet et kulturarrangment som når hjertene – både på scenen – og i hagen.