Meny

 

Kronprinsessen blir styremedlem i Kirkens Bymisjon

Publisert dato:  05.12.2007

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit ble onsdag 5.12. oppnevnt som styremedlem i Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo.
Kronprinsessen er av representantskapet i stiftelsen oppnevnt for to år, og går inn i styret som ordinært styremedlem med forslags- og stemmerett.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit er oppnevnt som styremedlem i Kirkens Bymisjon. (foto: Janne Lindgren)

- Vi er stolte og takknemlige for at Kronprinsessen har stilt seg til disposisjon for å ta del i lederansvaret i vår organisasjon, og for at hun på denne måten vil bruke sin kompetanse i vårt arbeid, sier generalsekretær Sturla J Stålsett.

I en  uttalelse på Slottets hjemmeside sier Kronprinsessen:
- Gjennom mange år har jeg på forskjellig vis fått ta del i det viktige arbeidet som Kirkens Bymisjon gjør for mange ulike grupper. Jeg ser frem til arbeidet som medlem av Stiftelsens styre og ønsker å bidra aktivt gjennom mitt styreverv, sier Kronprinsesse Mette-Marit.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit har gjennom flere år engasjert seg aktivt i Kirkens Bymisjons arbeid. Som beskytter for TV-aksjonen Hjerterom i 2004 besøkte Kronprinsessen flere av Bymisjonens virksomheter og fikk god anledning til å sette seg inn i organisasjonens arbeid.
Fra 2004 har Kronprinsparet arrangert årlige gjestebud på Skaugum, med ansatte og brukere fra bl.a. Kirkens Bymisjon som gjester.
Kronprinsessen deltar også aktivt som frivillig medarbeider i deler av bymisjonsarbeidet.

Styret i Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo består av ni representanter, der seks er oppnevnt av representantskapet og tre er valgt av og blant de ansatte. Styreleder er Åge Petter Christiansen.
Stiftelsen har ca 1400 ansatte og like mange frivillige medarbeidere.
Kronprinsessen tiltrer sin plass i bymisjonsstyret fra nyttår.