Meny

 

Hudøy fikk milliongave av Wenche Foss

Publisert dato:  20.09.2007

God og hjertelig kontakt mellom Wenche Foss og Hudøy-leder Finn Edvin Brøndal da den populære skuespilleren både ble ”avduket” og ga millionstøtte til Hudøy.                         Foto: Per Frogner


Hudøy feriekoloni fikk en historisk stor pengegave onsdag, da Bergesens Allmennyttige stiftelse avduket en statue av Wenche Foss og delte ut sin ærespris til skuespillerinnen. Reglene sier at beløpet skal viderebringes til et ideelt formål, og Wenche Foss ga hele millionen til Hudøy.

Det var fest og stor stemning i og rundt ærverdige Nationaltheatret da Per Ungs statue av den folkekjære skuespilleren ble avduket i øsende regn onsdag. Da Wenche selv kom på scenen utenfor teatret tok det ikke lang tid før hun igjen viste seg som den sosialt engasjerte og utfordrende samfunnsprofilen.
- Tenk at det fortsatt er slik at vi Oslo trenger et sommertilbud som samler tusenvis av barn til feriekoloni, sa hun og begrunnet hvorfor hun som Oslo-borger mer enn gjerne ga hele Bergesen-millionen til Hudøy.

Statuen av Wenche Foss, laget av Per Ung, står nå utenfor Nationalteatret.

- Produserer gode minner
Stiftelsen Hudøy Feriekoloni er et mangeårig samarbeid mellom Oslo kommune og Kirkens Bymisjon. I et fornemt, men uformelt program i Nationaltheatrets lobby etter avdukingen takket daglig leder Finn Edvin Brøndal for gaven.
- Gode minner er en vesentlig del av vår livskvalitet. På Hudøy produseres det gode og glade minner for barn fra alle samfunnslag. For å skape gode minner må man være deltaker. Det får barna god anledning til på Hudøy, sa Brøndal.

Opptatt av rettigheter
Hudøylederen og Wenche Foss fikk god og umiddelbar kontakt  både i regnet ute ved statuen og ved festbordet inne. Den nesten 90-årige ”primadonnaen” var som vanlig opptatt av rettigheter:
- Du! Vi må få orden på dette med at barna skal ha rett til å ha hele øya for seg selv så lenge de er på leir. 

Og Finn Edvin Brøndal nikket, og lovte at den saken nok er i god gjenge allerede.