Meny

 

Åpner festivalkapell i Haugesund

Publisert dato:  07.08.2007

I Haugesund skaper festivalene Sildajazzen, Filmfestivalen og Havnedagene liv og røre i august. Kirkens Bymisjon på Haugalandet har satt opp et lite kapell som kan gi festivaldeltakerne et pusterom.

Over 4300 mennesker besøkte kapellet i fjor.

Over 4300 mennesker besøkte kapellet under fjorårets festivalperiode, og Kirkens Bymisjon fikk mange positive tilbakemeldinger:
- Endelig ei kjerka som e passeligt store for å dekka behovet," sa en brisen mann idet han med ustø fot trådte over dørstokken.

Trykk her for videosnutt fra Haugesunds avis.

Med sine 15 kvadratmeter er festivalkapellet det minste kirkelokalet på Haugalandet og fungerer som ”et hellig rom” midt i det pulserende festivallivet. Kirkens Bymisjon ønsker å legge til rette for at mennesker kan få et møte med ”det hellige” i et rom hvor det er plass for stillhet, bønn, meditasjon, lystenning og samtale og i en atmosfære preget av ro, fred og glede. Festivalkapellet bidrar til et nært møte med livet og "det hellige".

Kapellet er åpent i perioden 3.-24. august. Åpningstiden blir kl. 12–02 under Sildajazzen, Filmfestivalen og Havnedagene, og til kl 04 de heftigste festivalkveldene.

Kirkens Bymisjon er også
i år avhengig av samarbeid med menigheter på Haugalandet for å rekruttere frivillige kapellverter. Det er behov for ca 50 kapellverter.

Neste år skal festivalkapellet være en del av den planlagte sansehagen mellom Lothes Mat og Vinstue og Risøybroa. Dette året blir kun fundamentet til kapellet ferdig. Kirkens Bymisjon på Haugalandet håper sansehagen blir klar neste år sammen med gjenstående prosjekter i kaiutbyggingen.