Meny

 

Forsvaret ga bort soveposer til gatefolk i Oslo

Publisert dato:  15.01.2007

Både statssekretær i Forsvarsdepartementet, Espen Barth Eide (t.v.) og generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Sturla J. Stålsett, tok i et tak da Forsvaret kom med fem kasser fulle av soveposer.
                                                                                                                      Foto: Atle Briseid


- Vi har mange ganger sendt nødvendig matriell til katastrofer i utlandet. Nå synes vi det er hyggelig å kunne gi en konkret håndsrekning til folk som tilbringer våte vinternetter ute i Oslo. Dette var hilsenen fra statssekretær i Forsvarsdepartementet , Espen Barth Eide da han personlig var med på overrekkelsen av 100 soveposer fra Forsvaret til Kirkens Bymisjon.

Barth Eide forteller at etter omlegginger i Forsvaret er ikke behovet for mobiliseringsutstyr like stort som før, og mye og godt utstyr kan brukes på andre måter.
– Dette er topp utstyr som har vært brukt av soldater til utendørs overnatting i indre Troms.

Klarer ikke bo tett

Daglig leder ved Møtestedet, Håkon Løes.

- Deilig konkret! sa Håkon Løes, leder for gatekafeen Møtestedet i Skippergata i Oslo. Han har nærkontakt med folk som trenger soveposer til utendørs bruk og forsikrer at dette er det behov for. Selv om det finnes tilbud om tak over hodet for alle i hovedstaden, er det mange som ikke kan gjøre bruk av tilbudet. Mange er i en psykisk situasjon der de ikke klarer å bo tett på andre. Noen velger derfor utendørs overnatting, og selv om kuldegradene er få, kan Oslonatta være stri nok når det regner og blåser. Dette har det vært stor etterspørsel etter og vi gir utstyret til folk vi har hatt kontakt med over lang tid. Soveposene kommer til ”verdige mottakere” sier en glad kaféleder.

Takknemlig bymisjonsgeneral
- Dette er vi veldig takknemlig for, sa generalsekretær Sturla Stålsett, som selv var med på å lempe soveposelasset inn i bymisjonslokalene.
– I bymisjonsarbeidet driver vi ofte med store og samfunnsrelaterte spørsmål. Da er det godt å av og til få en helt konkret håndsrekning og hjelp til praktiske oppgaver blant folk som sliter i byen. Hjertelig takk! sier bymisjonsgeneralen og tar imot med åpne armer fra uniformert personell.