Meny

 

Ett tonn kaffe til Bymisjonen i Bergen

Publisert dato:  03.05.2007

Kaffe må ofte til for å skape de gode møtene.

Kanskje er det en overdrivelse å si at "uten kaffe stopper Bymisjonen", men sikkert er det at kaffen har en viktig sosial rolle i mange av tiltakene. Nå har Kaffehuset Friele inngått en avtale med Kirkens Bymisjon i Bergen om å levere gratis kaffe til alle virksomhetene.

Den nye avtalen mellom Kaffehuset Friele og Kirkens Bymisjon i Bergen utgjør omkring ett tonn kaffe.

– Dette er vi takknemlig for. Kaffe må ofte til for å skape de gode møtene og den uformelle praten. Vi gleder oss over at det på våre væresteder er mulig å få seg denne velgjørende koppen – også for folk med lite og ingen penger, sier daglig leder i Bymisjonen i Bergen, Leif Jarle Theis.
 
Tre viktige møteplasser
Kirkens Bymisjon i Bergen driver tre viktige møteplasser for byens befolkning: Gratis mat og kaffe deles ut på Møtestedet, der de mest vanskeligstilte kan få seg en middag og en prat.

På Kafe Magdalena må gjestene ut med noen kroner for kaffekoppen, og middagen koster 30 kroner. Her er det en variert sammensetning av gjester, og menyen spenner fra nystekte vafler til eksotiske retter.

På Hallvardstuen renner det også unna noen liter kaffe gjennom året. Dette er Bymisjonens værested for aktive rusmiddelbrukere.

Flere tiltak
Og så skal vi ikke glemme at også Omsorgsbasen for kvinner, ungdomstiltaket V13 og de ulike tiltakene i nærmiljøarbeidet Ada trenger varm drikke, som smører både sosial kontakt og stemmebånd.

Nå har altså Kaffehuset Friele påtatt seg å gi kaffe til alle virksomhetene, og Leif Jarle Theis setter stor pris på gaven.