Meny

 

Barneministeren imponert over jobbprosjekt på Hudøy

Publisert dato:  03.08.2007

Jenter med ulik etnisk bakgrunn får for tiden verdifull arbeidstrening på Hudøy feriekoloni i Vestfold. Torsdag besøkte barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem øya for å se på prosjektet hun har bevilget penger til.

De 12 jentene i 17-18 årsalderen som har deltatt i prosjektet, har vasket, laget mat, trøstet og oppmuntret barna på deres turer og aktiviteter på feriekolonien. Erfarne leirledere har veiledet jentene i arbeidet. Prosjektleder Christine Bredvei-Gjerp tror feriekolonien er godt egnet sted å være på arbeidstrening.
- Her får de trening i å samarbeide med både voksne og barn, være fleksible og gjøre praktisk arbeid. De får mye erfaring på relativt kort tid, og alt sammen i en trygg ramme, sier hun.

Gir et løft
Bredvei-Gjerp synes det er viktig å kunne gi de unge jentene gode erfaringer på veien mot arbeidslivet.
- På Hudøy er vi opptatt av å skape gode minner for barna. At vi også kan være med på gi ungdom et løft videre, er veldig bra, sier hun.

De ansatte på Hudøy feriekoloni opplever prosjektet som en vinn-vinn-situasjon: barna synes det er gøy å møte ungdom som har tid til dem, feriekolonien får ekstra arbeidskraft og jentene med ulik etnisk bakgrunn får verdifull arbeidstrening.
- Vi har hatt veldig gode erfaringer med dette prosjektet. De som har jobbet tett med jentene har vært veldig fornøyde, sier hun.

Bygger selvtillit
Barne- og likestillingsdepartementet bevilget rett før sommeren 150.000 kroner til arbeidstreningsprosjektet, som i første omgang som et prøveprosjekt for inneværende sommer. Torsdag 2. august var statsråd Karita Bekkemellem på besøk, og hun var svært godt fornøyd med det hun så.
– Det vi har opplevd og sett her i dag er alt vi håpet det skulle være. Praktikantplassene på Hudø gir disse jentene en helt unik arbeidserfaring og det bygger opp selvtilliten deres på en bra måte. Påstanden om at ungdom ikke vil jobbe, er helt feil. Vi ser en stor interesse for å komme med i dette prosjektet, sa hun til Tønsberg Blad.

Overfor lokalavisen og TV2 ga hun uttrykk for at prosjektet høyst sannsynlig ville bli forlenget også til kommende år.
– Jeg ser på dette som et godt, forebyggende arbeide og noe som er helt avgjørende for den enkelte ungdommens framtid. Jeg vil være positiv til videre pengestøtte dersom en ny søknad kommer inn, sa Bekkemellem.