Meny

 

Auksjon ga 30.000 til Rebeccas minnefond

Publisert dato:  01.10.2007

Fire av Rebecca Rists egne bilder gikk under hammeren da det ble avholdt kunstauksjon på Kirkens Bymisjons "Kafé Magdalena" i Bergen lørdag 29. september. Inntektene gikk til Rebecca Rists Minnefond. Rist ble drept for snart et år siden.


Virksomhetsleder Thor Brekkeflat med to av bildene som ble solgt under auksjonen på Kafé Magdalena lørdag.

Inntektene fra lørdagens auksjon skal gå til miljøtiltak og fritidsaktiviteter for kvinner med tilknytning til rus- og prostitusjonsmiljøet i Bergen. De er ofte ekskludert fra vanlige fritidsopplevelser.
– Vi ønsker å gi dem påfyll og øke livskvaliteten deres ved å tilby opplevelser som mange synes er selvsagte, for eksempel innenfor kultur eller fritid, sier virksomhetsleder på Bymisjonssenteret, Thor Brekkeflat. 

Les mer om auksjonen i Bergensavisen

Bymisjonen i Bergen hadde ingen problemer med å få inn kunstobjekter til auksjonen. I tillegg til bilder var det også mulig å kjøpe både glass, tekstil, smykker og skulpturer.
– Vi har fått så mye at jeg har mistet oversikten, sa initiativtaker Ingrid Nilsen i forkant av arrangementet. Hun er venninne av mamma Tove Rist, og en av drivkreftene bak minnefondet.

Auksjonen innbrakte omkring 30.000 kroner til minnefondet. Det var et aktbilde som Rebecca selv hadde laget, som solgte best. To av Rebeccas bilder ble solgt for henholdsvis 2.600 og 1.500 kroner.

Mamma Tove Rist var svært rørt og takknemlig etter auksjonen.
- Nå er vi i gang. Dette ble en flott start på oppbyggingen av Rebeccas minnefond. Nå håper jeg bare at vi kan bygge opp fondet sånn at vi kan få gjort noe nyttig for jentene i byens rusmiljø, sier hun til BA.

I sommer ble et utvalg av Rebeccas arbeider stilt ut i Kafé Magdalena. Noen og enhver fikk noe å tenke på da de fikk se Rists talenter.
- Vi ønsker å sette en alternativ dagsorden når det gjelder Rebecca Rist og vise at hun var et menneske med mange sider, sier Brekkeflat.

Rettssaken mot mannen som er tiltalt for drapet på Rebecca, begynner 3. desember.

Les mer på rebeccaristminnefond.com