Meny

 

Ubesørget post kommer frem likevel

Publisert dato:  21.12.2006

Generalsekretær Sturla Johan Stålsett mottok en oppmuntrende julegave fra pressesjef Eva Bratholm i Posten Norge.                                                                                                                           Foto: Atle Briseid


Hvert år auksjonerer Posten bort pakker som av en eller annen grunn ikke er kommet frem til mottakeren. I år sørget den ubesørgete posten for en julegave på 334.000 kroner til Kirkens Bymisjon.

Hver eneste dag frakter Posten Norge 100.000 pakker rundt om i det ganske land. Når det nærmer seg jul, kryper tallet opp mot 140.000. En veldig liten del av disse pakkene når aldri mottakeren, enten fordi adresseringen er for dårlig eller fordi pakkene blir ødelagt og erstattet. I år kommer altså dette Kirkens Bymisjons til gode.
- Styret i Posten forelo å gi resultatet av årets auksjon til Kirkens Bymisjon. Både Bymisjonen og Posten er organisasjoner som arbeider nært på det norske folk. Auksjonen kommer jo også rett oppunder jul. Derfor synes jeg det passer godt å gi denne gaven til Bymisjonen, sier pressesjef Eva Bratholm.

Kjenner på dobbeltheten
334.283 kroner går derfor inn på kontoen til Bymisjonens Lys i Mørket-aksjon. Det er Sturla J. Stålsett svært takknemlig for.
- Det er fantastisk fint. Bymisjonen kjenner på dobbeltheten med jula: den gode kriblefølelsen av å kunne samle familien og den vonde følelsen av ensomhet, angst og ikke å leve opp til forventningene til høytiden. Nå får vi en gave som vi kan gi videre til dem som trenger det mest, sier han.

Under den årlige Lys i Mørket-aksjonen deler Kirkens Bymisjon ut pengestøtte til omkring 500 personer, matesker til 1200 og juleposer til over 3200. I samme periode samler Bymisjonen inn omkring syv millioner kroner til blant annet det gatenære arbeidet.

- Valuta for pengene
Eva Bratholm er trygg på at Posten har valgt riktig mottaker for årets julegave.
- Vi føler at vi får mye valuta for pengene. Vi har et veldig positivt inntrykk av Kirkens Bymisjon som en effektiv og måloppnående organisasjon, sier hun.

Sturla J. Stålsett oppsummerer gaven på denne måten:
- Det er fint å kunne sørge for at den ubesørgete posten kommer frem.