Meny

 

Tigging på utstilling på Folkemuseet

Publisert dato:  23.11.2006

Fra torsdag 23. november og i hele desember kommer Kirkens Bymisjon til å sette sitt preg på Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Gjennom en utfordrende utstilling skal vi informere om og speile hverdagen til tiggerne i Oslo.

Hot Spot-en på Norsk Folkemuseum er bygd på fakta og erfaringer fra prosjektet "Rett i koppen.

Da Norsk Folkemuseum i høst utfordret Kirkens Bymisjon til å lage en liten, aktuell utstilling - en såkalt Hot Spot - om et selvvalgt tema, takket Bymisjonen ja og valgte å sette fokus på ”bommerne”, som det har vært mye debatt og skriverier om i avisene i høst.

Knut og Siv kommer
Til åpningen 23. november kl. 12 har Kirkens Bymisjon invitert Knut og Siv, kjent fra Dagbladet og tv-dokumentaren på NRK1. Knut Løvlie, som har flere års erfaring med å tigge, kommer til å utfordre norske politikere i sitt innlegg. Byrådsleder Erling Lae og generalsekretær Sturla J. Stålsett vil også holde korte innlegg. I tillegg vil prosjektleder for ”Rett i koppen”, Hildegunn Brattvåg, fortelle om funn og fakta fra sitt arbeid med å kartlegge forholdene blant folk som tigger i hovedstaden.

Fakta om rumenske tiggere
Brattvåg er nå i gang med å kartlegge situasjonen blant de rumenske tiggerne som i stadig større grad preger gatebildet. Foreløpige funn fra dette arbeidet vil bli presentert på åpningen.

Utstillingen på Bygdøy er laget som en sentrumsgate i Oslo, med store gatebilder på de omsluttende veggene. Gjennom lyd, bilde, film, sitater og korte tekster vil utstillingen forsøke gi et innblikk i hverdagen til bommerne, samt fakta fra Rett i koppen-prosjektet. Arbeidstiltaket Lønn som fortjent vil også en plass i utstillingen, som Kirkens Bymisjons alternativ til tigging.

Slik så utstilling ut fra utsiden før åpningen 22. november

På grunn av det svært populære julemarkedet, som har tilholdssted på Folkemuseet i desember, er omkring 25.000 mennesker innom museet i løpet av julemåneden.