Meny

 

Statsministeren nevnte Bymisjonen i nyttårstalen

Publisert dato:  02.01.2006

Statsminister Jens Stoltenberg trakk frem innsatsen til blant andre Kirkens Bymisjon i sin nyttårstale. Generalsekretær Johannes Heggland benyttet oppmerksomheten til å be statsministeren om å øke sosialhjelpen.

- Mange gjør allerede en viktig innsats for å bygge veier inn til fellesskapet, som Blå Kors som driver arbeidstrening, Kirkens Bymisjon med sin ”Lys i Mørket”-aksjon og Holmestrand kommune som inviterer alle nyankomne flyktningbarn til å være med i idrettslaget, sa Stoltenberg i sin tale på TV2.

Statsministeren sa også at han ønsker å arbeide for at Norge skal bli et varmere samfunn.
- Drømmen handler også om å gi mennesker muligheter for en ny start i livet. At det nettopp ikke blir kaldere i skyggene, men at skyggene forsvinner i lyset og varmen.

- Bør øke sosialhjelpen
Dagsavisen tok utgangspunkt i Stoltenbergs tale for å lage en sak om fattigdomssituasjonen i Norge. I et intervju med avisen kom generalsekretær i Kirkens Bymisjonen, Johannes Heggland, med en oppfordring til statsministeren:
– Regjeringen bør øke sosialhjelpen slik at det er mulig å leve av den. Det er det ikke i dag, fattige har ikke nok mat.

Roste =Oslo
Statsministeren brukte god tid på å rose det nye magasinet =Oslo, og mente at det var godt eksempel på hvordan man kan lykkes.
- Det selges på gata av de bostedsløse. Det koster 40 kroner, den som selger det kan beholde halvparten selv. Den første utgaven av magasinet solgte 70.000 eksemplarer. Mange mennesker trengs for å lage magasinet, og for å selge det. Gjennom dét har mange skaffet seg en egen inntekt. Snakk om å lykkes, sa han.

- Må gripe fatt
Redaktør Vibeke Omberg påpeker overfor Dagsavisen at magasinet også er en påminnelse om hvor stor nøden er for mange som har falt utenfor systemet i styrtrike Norge.
- Det er skremmende hvor mange som henvender seg til oss. Vi har 350 selgere nå, og antallet øker hver uke. Situasjonen er alvorlig, og det er veldig mye regjeringen må gripe fatt i. Når man faller litt utenfor, havner man fort i fullstendig mørke, sa Omberg til Dagsavisen.


Du kan lese artikkelen i Dagsavisen her.