Meny

 

Pris og ære til Boligskolen

Publisert dato:  29.11.2006

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga delte ut prisen til stolte vinnere fra boligskolen.
                                                                              Foto: Gry Grøndal og Per Christian Bjørnstad. 

Kirkens Bymisjon og Røde Kors sitt tiltak, Boligskolen, vant tirsdag 28. novemer Statens tiltakspris for bostedsløse.

– Vi var veldig beveget der vi sto, sier leder Stine Lien.

Prisen på 75.000 kroner ble delt ut i Kulturkirken Jakob av kommunal- og regionalminister Åslaug Haga. Syv stykker fra Boligskolen jublet sammen med representantene fra Schandorffsgate 4, et annet bymisjonstiltak i Oslo som også var nominert.
- Det var helt fantastisk. Vi var veldig beveget der vi sto, sier Lien.

To prisvinnere
17 forskjellige prosjekter var foreslått til prisen. Av disse plukket juryen ut fire som de ønsket å se nærmere på. Men da juryen skulle felle en dom, klarte de ikke å velge mellom Boligskolen og Selvbyggerprosjektet til Meland kommune. Derfor ble begge tiltakene utropt som vinnere.
- De to vinnerprosjektene er så gode at jeg er glad vi fant penger på budsjett til å premiere begge, sier underdirektør Bente Osnes i Husbanken Region øst, som har ledet juryens arbeid.

Etter utdelingen ble de andre vinnerne fra Meland invitert til kaffe og kake på Gartnerløkka nettverkshus på Grønland, der SAFIR (Senter for frivillig innsats i rusfeltet) holder til.
- Vi ble enige om å holde kontakten og kanskje også samarbeide i fremtiden, sier Lien.

- Inspirerende
Boligskolen er et tiltak for personer som er i ferd med å etablere seg i egen bolig etter å ha levd ustabilt over lang tid. Skolen tilbyr kurs i praktiske temaer som matlaging, økonomistyring og oppussing og gir råd om hvordan man kan takle isolasjon og ensomhet.

Etter utdelingen ble vinnerne viet stor oppmerksomhet av NRK, P4 og andre medier. Det gir både ansatte og medlemmer en skikkelig vitamininnsprøytning til å stå på videre.
- Dette er veldig anerkjennende og inspirerende, sier Lien.

Etter utdelingen samlet vinnerne seg på Gartnerløkka nettverkshus til kake og samtale.

-Verdige vinnere
Statens tiltakspris for bostedsløse er en hederspris som skal premiere nytenkning i arbeidet med regjeringens strategi mot bostedsløshet ”På vei til egen bolig”.

Åslaug Haga, som i denne sammenhengen tittulerte seg som ”boligminister”, mener begge vinnerne fortjener både pris og ære.
- Gratulerer. Dette er to verdige vinnerne med meget spennende prosjekter. Vinnerne er flotte eksempler på hva som gjøres av klokt arbeid for forebygging og bekjempelse av bostedsløshet ute i kommunene, sier hun i en pressemelding.

- Regjeringen har i Soria Moria-erklæringen satt klare og ambisiøse mål om å avskaffe bostedsløshet og fremskaffe flere varige boliger som erstatning for hospits, sier Haga videre.

Reisevirksomhet
Det er ennå ikke bestemt hva pengepremien skal brukes til, men mye tyder på at det vil føre til økt reisevirksomhet. Boligskolen har nemlig et samarbeid med et prosjekt blant bostedsløse i Glasgow, og Boligskolen vurderer å utvide dette arbeidet til også å omfatte andre land.

Les mer om Boligskolen her.

Les artikkel om Boligskolen i bladet Bymisjon her.