Meny

 

Paus lanserer juleplate

Publisert dato:  14.11.2006

Ole Paus utenfor Møtestedet i Skippergata sammen med Ottar Nesje (trommer), Per Kolstad (piano og orgel) og Sveinung Hovensjø (bass).                                   FOTO: KIRKELIG KULTURVERKSTED


I løpet av tre stemningsfulle høstdager spilte Paus inn gamle og nye julesanger på Møtestedet, Kirkens Bymisjons kafé i Skippergata i Oslo for personer med rusproblemer. Denne uka ble plata lansert.

Kafeens gjester var både tilhørere og medsangere under innspillingen av ”Hellige natt – Jul i Skippergata”. Paus hese stemme og lavmælte fremføring sammen med gjestenes musikalske bidrag gir plata et særegent og gripende preg som du neppe har hørt på andre juleplater.

På plata finner du både kjente og nye julesanger som Ole Paus har skrevet spesielt til denne innspillingen. I tillegg har Paus også oversatt flere utenlandske julesanger til norsk, blant annet ”O helga natt” som er blitt til ”Hellige natt” og den engelske ”In the bleak midwinter” som i Oles versjon heter ”I en steingrå vinter”. Selvfølgelig finnes også klassikerne ”Deilig er jorden”, ”Stille natt” og ”Her kommer dine arme små” på plata.

Bak Paus´ rustne stemme har Sveinung Hovensjø på bass, Per Kolstad på piano og orgel og Ottar Nesje på trommer lagt et nydelig komp. I tillegg medvirker Jostein Forsberg på munnspill, Per Willy Åserud på trompet, Øyvind Brekke på trombone og Lars Andreas Haug på Tuba.

”Hellige natt – Jul i Skippergata” gis ut av Kirkelig Kulturverksted i samarbeid med Kirkens Bymisjon. Den er blant annet å få kjøpt gjennom nettsidene til Kirkens Bymisjon og Kirkelig Kulturverksted.