Meny

 

Ole Paus lagde juleplate på Møtestedet

Publisert dato:  15.09.2006

Rustne struper sang av full hals da Ole Paus gjorde konsertopptak til sin nye juleplate på Møtestedet, Kirkens Bymisjons kafé for rusavhengige i Skippergata i Oslo.

Reaksjonene fra gjestene på Møtestedet var mange, og i lange perioder hadde Paus åpen samtale med publikum om blant annet jula, sin egen alder og problematikken i Midt-Østen.


- Konserten og plata er et forsøk på å hente jula tilbake og omplassere den, til der den hører hjemme, sa Ole Paus da han dro i gang kveldskonserten onsdag 13. september.

På sitt litt sedvanlige lavmælte vis takket han "vertskapet" for at han fikk komme, og omtalte konserten som en "hjemme alene-fest".

"Jul i Skippergata"
Fra tirsdag til torsdag gjorde Paus, sammen med musikere fra Kirkelig Kulturverksted, opptak på Møtestedet til sin nye juleplate, som foreløpig har arbeidstittelen ”Jul i Skippergata”. Paus var derfor blitt et kjent - og helt tydelig også et kjært fjes på kafeen. Responsen under konserten var nemlig svært hørbar og utelukkende positiv. I tillegg til kraftfull applaus ville også mange av gjestene samtale med artisten, og Paus hadde derfor en åpen dialog med flere av gjestene om blant annet problematikken i Midt-Østen, sin egen alder og jula.

På det musikalske planet serverte Ole Paus en rekke gjenkjennelige julesanger i sin særegne og lavmælte innpakning, blant annet en nydelig versjon av ”O helga natt”.
- Det er så mange følelser som settes i sving når han synger julesangene. Jeg forbinder jula med både gleder og tap, sa en av gjestene.

Inviterte til allsang
Da gjestene ble invitert med på allsang under ”Deilig er jorden”, sang alle av full røst, og en liten tåre trillet også ned fra noen øyekroker. Paus framførte også et helt nyskrevet dikt som sammenliknet Betlehemsmarken og Skippergata. Kanskje skal dette og flere andre nye tekster tonesettes og bli en del av plata.