Meny

 

Landslagstrener blir bymisjonsmann

Publisert dato:  04.01.2006

Bjørn Hansen, som i mange år var assistent til Egil ”Drillo” Olsen, Nils Johan Semb og Nils Arne Eggen, har meldt overgang til Kirkens Bymisjon i Trondheim.

Hansen har jobbet med å utvikle unge fotballspillere i Rosenborg og på landslaget siden 1979. 69-åringen ønsker nå å bruke sin nye tilværelse som pensjonist i Bymisjonens tjeneste.
- Kanskje lyder det som en stor overgang. Det er det ikke. Jeg skal jobbe med de samme verdiene i Bymisjonen som jeg har jobbet med i Rosenborg, sier han i et intervju med Adresseavisen.

Fortid i Kirkens SOS
Hansen trener i dag et guttelag på Flatåsen i Trondheim, er styremedlem i Alkokutt og har også bidratt i Kirkens SOS. Det siste mener han har vært veldig sunt.
- Siden 1988 har vi stort sett hatt fremgang i Rosenborg. Vinnerkulturen preger oss. Jeg har hatt godt av å møte mennesker som ikke har vært preget av suksess, sier han.

Vil bygge bro
Nå skal han altså bruke sin erfaring i Kirkens Bymisjon i Trondheim, som har slått seg sammen med nettopp Kirkens SOS.
- Håpet er å bidra til å bygge bro mellom de to organisasjonene, der har jeg min sterke side, sier han.
- Tror du på Gud, spør Adresseavisen.
- Svaret mitt er ja. Før har jeg vel tenkt at det er en privatsak, det har ikke vært noe jeg har flagget. Hvis jeg skal si det enkelt, må jeg vel si at jeg ikke tør noe annet enn å tro, svarer Hansen, og legger til:
- Men jeg går ikke inn i Bymisjonen fordi jeg føler det som et kall. Jeg går inn i deres arbeid fordi jeg føler at jeg kan nyttiggjøre noen av evnene mine hos dem.

Tar med seg RBK-verdier
Hansen mener at tiden i Rosenborg har gjort ham til et løsningsorientert menneske. Det ønsker han å ta med seg inn i Bymisjonen.
- Det meste kan løses hvis viljen er sterk nok. I Rosenborg har mennesker fått tillit og dermed mulighet til å bryte egne barrierer. De har satt personlige rekorder. Det er noe jeg vil jobbe for at mennesker skal få til i møte med Kirkens Bymisjon. De skal møte verdiene vi har bygget i RBK: ærlighet, folkelighet, tillit, ydmykhet, lojalitet og toleranse, sier Hansen til avisen.