Meny

 

Kronprinsparets humanitære fond ga støtte til ungdomsprosjekt i Kirkens Bymisjon

Publisert dato:  26.08.2006

Lørdag mottok Primærmedisinsk Verksted  (PMV) en pengegave på kr 200.000 fra Kronprinsparets Humanitære Fond. PMV er en virksomhet i Kirkens Bymisjon i Oslo.
Beløpet er øremerket et prosjekt blant Oslo-ungdom med innvandrerbakgrunn.

Overrekkelsen skjedde under Kronprinsparets egne humanitære mønstring ved Spikersuppa i Oslo.

Khadouj Adhdhar mottok støtten på vegne av Primærmedisinsk verksted (PMV). Rådgiver Kristin Holter til venstre.

I søknaden til fondet beskriver PMV utfordringer som ungdommer fra innvandrermiljøene kan oppleve: Skolearbeid, fritidsaktiviteter, det sosiale livet mellom to kulturer og to religioner, det å få jobb eller praksisplass, og det å kunne ha håp om det godt liv. Prosjektet skal drives av ungdommene selv, og bygges på deres egne ideer og kompetanse. Håpet er å få til et attraktivt fellestilbud for ungdommer fra alle de etniske gruppene som bruker PMV.
 
PMV er et møtested for kvinner, barn og unge med ulik kulturell bakgrunn. Driften består i oppsøkende arbeid for å hjelpe folk ut av isolasjon, en mangfoldig gruppevirksomhet, samt forskjellige prosjekter. De som bruker senteret i dag kommer i hovedsak fra det pakistanske, det arabisktalende og det somaliske miljøet i Oslo.
 
Ungdom viktig fokus
I takketalen ved tildelingen uttalte representanter fra PMV stor takknemlighet: - Det er en stor glede å motta penger til utfordringer som vi ser brenner ekstra sterkt, sa Khadouj Adhdhar. Også generalsekretær Sturla Stålsett i Kirkens Bymisjon uttrykker stor glede over tildelingen:
- Vi er glade og stolte over at Kronprinsparet på denne måten viser at de ser det samme som oss: At det flerkulturelle blir et stadig viktigere fokus i vårt samfunn. Dette gjelder særlig utfordringer blant ungdom. PMV arbeider etter en modell som viser at god integrering er mulig. Kirkens Bymisjon er svært  takknemlig for fondets støtte til dette arbeidet.

Primærmedisinsk Verksted  som ligger på Tøyen i Oslo startet som kommunalt prosjekt i 1995, og ble overtatt av Kirkens Bymisjon tre år etter, delvis finansiert med offentlige midler. Den offentlige støtten falt bort i 2005, noe som skapte et vanskelig driftsår. I 2006 gikk staten likevel på nytt inn med betydelige midler, og driften finansieres inneværende år dels av innsamlede midler fra Kirkens Bymisjon, dels av statlige midler.