Meny

 

Gullplate til Paus og Møtestedet

Publisert dato:  14.12.2006

Gjestene ved Møtestedet fikk sitt eget eksemplar av gullplata.                           Foto: Atle Briseid


Torsdag var Ole Paus tilbake på Kirkens Bymisjons kafé for rusavhengige i Oslo, Møtestedet, for å motta gullplate for juleplata han spilte inn på kafeen i høst. Paus viste sin takknemlighet ved også å gi en gullplate til gjestene på Møtestedet.

- Gullplate, dere! Wow! sa en representant for gjestene på kafeen da han fikk overrakt én av de to plakettene som viser at ”Hellige Natt – Jul i Skippergata” har passert 20.000 solgte eksemplarer.
- Dette blir jo nesten tårevått, sa han og tørket bort en imaginær tåre fra øyekroken da han poserte sammen med Paus for VG-fotografen, som var på plass for å dekke hendelsen.

Rørende allsang
Og det var kanskje ikke mer enn rett og rimelig at gjestene på Møtestedet også fikk en gullplate. De var nemlig svært delaktige i å skape den særegne stemningen som har gjort juleplata til en suksess. Gjennom entusiastiske tilrop, klapping og ikke minst rørende allsang, ga de plata en nerve som avisanmelderne har lovprist.

Paus takket for gullplata og viste sin takknemlighet overfor gjestene.
- Uten dere ville dette aldri blitt noe av, sa han i sin vanlige, beskjedne tone.

Forandrer livet
Også Erik Hillestad og Kirkelig Kulturverksted fikk sin velfortjente ros fra Ole Paus. Det var nemlig produsent Hillestad som hadde ideen til plata.
- Hver gang Erik ringer, vet jeg at mitt liv kommer til å bli forandret, sa han.

- Dette er en plate som kommer til å leve videre, også etter denne jula er over, sa Hillestad.

6.000 over budsjett
Kirkelig kulturverksted hadde budsjettert med et salg på 14.000 eksemplarer, men 10 dager før jul har plata allerede passert 20.000 solgte. Plateselskapet har derfor trykket opp et andreopplag på 10.000 nye eksemplarer, slik at det også skal være nok til julekjøpere som ennå ikke har sikret seg denne musikalske godbiten.