Meny

 

Bymisjonen overrakte uttalelse til sultestreikende

Publisert dato:  17.06.2006

Generalsekretær Sturla J. Stålsett oppsøkte fredag ettermiddag de sultestreikende Afghanerne foran Oslo Domkirke sammen med Olav Fykse Tveit i Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke, og overrakte en uttalelse der myndighetene blir bedt om ta initiativ til ny dialog med de streikende. Kirkens Bymisjon og Mellomkirkelig råd er i beredskap for en eventuell "meglerrolle".

Generalsekretæene Sturla J Stålsett (SKBO) og Olav Fykse Tveit overrekker uttalelsen til de streikendes talsmann  Zahir Athary.

Uttalelsen fra de to kirkelige institusjonene ble gitt fredag etter at en politiaksjon mot de sultestreikende skapte ny dramatikk i saken. Du kan lese hele uttale-teksten et annet sted på denne nettsiden. Kirkens Bymisjon og MKR mener myndighetene bærer et ansvar for den situasjonen som er oppstått og maner til nye dialog for å redde liv. I uttalelsen sies det også at sultestreik ikke kan være et middel for å oppnå opphold i Norge, men at det nå likevel må opprettes en dialog for å redde liv og helse. I nyhetssendinger samme kveld ga Bymisjonens generalsekretær uttrykk for at han og andre kirkeledere stiller seg til disposisjon som samtalepartnere i en slik ny kontakt dersom det er ønskelig fra myndighetenes side.