Meny

 

Brosteinprisen til Margreth Olin

Publisert dato:  07.12.2006

Margreth Olin evner å vise ressurser og kraft i miljøer som ellers blir oppfattet som nedbrytende og vanskelige.
                                                                                                                            Foto: Atle Briseid

Årets Brosteinpris fra Kirkens Bymisjon gikk til filmregissøren Margreth Olin for hennes konstante og uredde engasjement for utsatte grupper i det norske samfunnet.


De siste månedene har Olin særlig arbeidet for en mer nestekjærlig og human asylpolitikk.

"Bekjempe nød og urettferdighet"
Bymisjonen deler hvert år ut Brosteinprisen til personer eller grupperinger som har bidratt til å avdekke nød, formidle håp og gi samfunnet redskaper til å bekjempe nød og urettferdighet i storbysamfunnet.

I begrunnelsen for pristildelingen sier bymisjonsledelsen:
- Som samfunnsaktør formidler Margreth Olin mot, engasjement, troverdighet og kunnskap. Gjennom hennes filmer har vi fått kunnskap og nødvendige debatter om forhold i eldreomsorg, skole og oppvekstmiljøer, blant funksjonshemmede - og nå i høst, hjemløse i gatemiljøene i Oslo. Hun evner å vise ressurser og kraft i miljøer som ellers blir oppfattet som nedbrytende og vanskelige.

Fokus på asylpolitikken
Margreth Olin er best kjent som regissør av engasjerende og kontroversielle dokumentarfilmer, men Kirkens Bymisjon understreker også hennes rolle i det viktige initiativet for en mer human asylpoltikk. Gjennom kampanjen www.nestekjaerlighet.no har Olin satt fokus på Norges behandling av asylsøkere. Målet er å overlevere statsminister Jens Stoltenberg 150.000 underskrifter fra nordmenn som mener at asylpolitikken bør blir mer human.

Lystenning og konsert
Prisen består av en brostein med plakett og et grafisk trykk, og ble delt ut i forbindelse med Kirkens Bymisjons aksjon i ventehallen på Oslo S torsdag. Prisen ble overrakt av generalsekretær i Kirken Bymisjon, Sturla J. Stålsett.

Etter prisutdelingen var det lystenning, der prisvinneren og blant andre politimester Anstein Gjengedal, byråd Sylvi Listhaug, Bjarte Hjelmeland og Martin Schilde fra Prosjekt 101 deltok.