HALDEN

Jernbanestasjonen i Halden er siste stoppested i Østfold. I Halden ønsker vi å bidra til at flere mennesker opplever deltagelse i samfunnet. Vi har fokus på gode møteplasser, fellesskap, samt arbeidsavklaring og sysselsetting.

Kontakt

  Helen Mollatt
  Leder
  E-post: helen.mollatt@bymisjon.no 
  Tlf: 930 14 189

 

 Kontaktinformasjon for andre ansatte finner du her.

 

Våre tiltak i Halden

Pedalen Sykkel

På Pedalen Halden er vi glad i å skru sykler, enten det er større reparasjoner eller mindre vedlikehold. Her får du eksperthjelp om du skal kjøpe ny sykkel, sykkeltilpassing eller bare trenger noen gode råd.

På sykkelverkstedet og i sykkelbutikken er vi opptatt av at det vi leverer holder høy kvalitet, og at måten vi jobber på speiler virkeligheten kolleger i andre virksomheter møter. Derfor samarbeider vi med lokale bedrifter om hospitering for deltagerne våre hvor de får jobbe i en ordinær bedrift med hjelp av oss underveis.

Velkommen innom!

Åpningstider:

  • Mandag, tirsdag, onsdag og fredag: Kl. 09.00 - 15.30
  • Torsdag: Kl. 09.00 - 18.00

Tlf.nr: 48 89 05 28.


Kafé og Byverksted

Alle skal føle seg godt mottatt på vår kafé på jernbanestasjonen i Halden. Her serverer vi hjemmelaget mat, drikke og alltid nybrent kvalitetskaffe, perfekt til togturen eller som et lite avbrekk i en hektisk hverdag. Her ligger også ”Byverkstedet” hvor vi utvikler og produserer kvalitetsprodukter med sjel og mening. Salget av produktene går med til å støtte Bymisjonens arbeid, og bidrar til at flere folk i byen har en jobb å gå til.

Veien tilbake til arbeidsmarkedet kan være lang for noen. Hos oss jobber vi for å gjøre veien litt kortere, og du vil treffe deltakere som sakte men sikkert jobber seg tilbake til skole eller til arbeidsmarkedet. 

Skattkammeret

Skattkammeret i Halden er Kirkens Bymisjons utlånsentral der barn og unge opp til 18 år kan låne sports- og fritidsutstyr gratis.

I samarbeid med Halden kommune og NAV, tilbyr Kirkens Bymisjon gratis utlån av sports- og fritidsutstyr. Tilbudet gjelder for barn og unge opp til 18 år. Skattkammeret låner ut sportsutstyr til både sommer- og vinteraktiviteter. Utstyret lånes inntil én uke, eller etter avtale.

Skattkammeret holder til i det gamle godshuset på Jernbanetorget.

Åpningstider:
Tirsdag til torsdag 09.00 - 15.30
Besøk oss på:
www.bua.io/skattkammeret-bua-halden
Følg oss på Facebook for informasjon og nyheter.

Kontaktinformasjon:
Tlf.: 488 90 528
Epost.: ingar.b.andersen@bymisjon.no

 

Møtestedet
Høsten 2016 starter vi opp med et nytt tilbud i Halden. Møtestedet er ment som et uformelt samlingspunkt der alle ungdommer skal føle en tilhørighet, uansett om man er interessert i aktiviteter eller ikke. Vi ønsker, sammen med ungdommen, å skape en attraktiv og trygg møteplass som bidrar til entusiasme og selvutvikling. Fokuset vil i hovedsak være aktiviteter tilknyttet Skattkammeret, men det sosiale samværet er det viktigste.

Møtestedet er åpent mandag og onsdag fra kl. 15 – 20. I jernbanebygningen.

Følg oss på Facebook for aktivitetsplan: Møtestedet i Halden

 

Gatejuristen

Tiltaket er et oppsøkende og gratis rettshjelpstiltak for personer som har eller har hatt rusproblemer. I fjor behandlet Gatejuristens 150 jurister og advokater 2500 saker for våre klienter.

Gatejuristen har startet opp en Satelitt i Halden med saksmottak på Jernbanestasjonen, Jernbanetorget 2 i Halden, hver første tirsdag i måneden fra kl 16:30 til 17:30. Her kan du få anledning til å prate med en av Gatejuristens frivillige advokater.

Ytterligere kontaktinformasjon om Kirkens Bymisjons arbeid i Østfold finner du her »» 

Cafe Halden