Skjerf gir måltider

I fredagens grålysning har lyktestolper, trær og statuer i Trondheim sentrum fått skjerf! Hele Nordre er pyntet. Skjerfaksjonen er en del av juleinnsamlingen til Kirkens Bymisjon.

Publisert dato:  02.12.2011

“Til en som fryser”er teksten på til-og-fra-kortene, sammen med en oppfordring: Gled en som gruer seg til jul!

-Dette er en smilende påminnelse som bærer med seg et dypt alvor. Vi trenger alle varme og fellesskap og vi kan alle kan gjøre noe for å skape et varmere samfunn, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon i Trondheim, Dag Aakre.
-Det er mange som fryser og som kan ha god bruk for et varmt skjerf. Men like viktig er det at vi sammen skaper en by som har rom for alle og bruk for alle. En varm by med et særlig blikk for dem som faller utenfor. Mange gruer seg til jul, nettopp fordi de savner fellesskap og mangler god tilhørighet.

Skjerfene i sentrum er strikket med hjelp i fra kor, skole, barnehage, sykehus, legesenter, butikker og folk i byen som er utfordret til å strikke til de som fryser. Trenger du et skjerf, er det bare å ta det. Skjerfene bringer et viktig budskap om en varmere by og det å bry seg. Bymisjonen får hvert år levert varme plagg til gjester og brukere som deles ut i Vår Frue åpen kirke.

Du kan bli med å støtte Lys i Mørket-aksjonen ved å sende SMS GLEDE til 2490. Da gir du kr 80,- som tilsvarer to middager. Måltidsfellesskap er en viktig del av Bymisjonens arbeid. Julegjestebudet i Vår Frue er viktig for mange. Vi serverer varme måltider flere ganger i uken i kirken og på Bymisjonssenteret. Mobilisering av pengegaver og frivillig innsats er viktig i aksjonen som pågår i desember.

Takk for engasjement

Skjerfene i grålysningen er også en takk og markering for alle som bidrar til varme og fellesskap for å inkludere mennesker som er isolert, ensomme og har store livsutfordringer.

Les mer om skjerfopphengingen på adressa.no.

Hør også innslag om aksjonen fra NRK Trøndelag i dag tidlig (spol fram til 46 minutter): .