Nabosamarbeidet i Bjørvika vokser

Kirkens Bymisjons samarbeid med næringslivet i Bjørvika i Oslo vokser. Det gjelder både resultater, deltakere og engasjement. Nylig var aktørene samlet til utveksling av erfaringer og nye ideer.

Kirkens Bymisjon har siden de første næringsselskapene flyttet inn i «Barcode» i Bjørvika invitert til samarbeid om «en bedre by for alle».

Erfaringsutveksling og samarbeid om felles nabolag, kompetansedeling, kurs for bymisjonens gjester og brukere, utvikling av arbeidsplasser, er noen av aktivitetene.

Over 580 medarbeidere fra de ulike bedriftene deltar nå i nabosamarbeidet. Nylig var ledere fra 9 store firmaer i Bjørvika samlet i Bymisjonssenteret til inspirasjonssamtaler om felles samfunnsansvar.

Mange tilbud

Flere eksempler på aktiviteter der næringslivsfolk og  Kirkens Bymisjons miljøer møtes ble nevnt:

PWCs middager og quizkvelder i kafeen Møtestedet, Flytogets bidrag til å planlegge utenlandsreise for tidligere rusavhengige på Safir, Sopra Sterias datakurs for bymisjonsbrukere, Avinor og Gjensidiges sjakklubb for barn i Grønlandsområdet, ROM Eiendoms felles frivilligvakter med Sporet på Oslo S og Deloittes bidrag til å styrke bærekraft og arbeidsplasser på Kirkens Bymisjons arbeidstilbud Lønn som Fortjent.

– Det tar seg ikke ut

– Det tar seg ikke ut å ikke være med på dette når man har næringslokaler i Bjørvika. Flere firmaer må melde seg på! sa en entusiastisk personalleder ved et av bordene.

I samtalene kom det også fram at det også er av stor betydning for bedriftene selv å drive aktivt samfunnsansvar; unge ansatte med høy utdanning forventer at en moderne bedrift engasjerer seg. Det motiverer. Alle liker å gjøre noe godt, og gi noe tilbake til sitt nabolag.

Generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal ønsket sine naboer velkommen med å invitere til et vinnerlag:

– Samarbeidet vi kan gjøre i dette området er et felles påvirkningsarbeid, sammen med brukere og ansatte kan vi være et vinnerlag, sa generalsekretæren.

Livet utenfor

Tom Bratlie, ansatt i Entra kommenterer nabosamarbeidet med Kirkens Bymisjon slik:

– Det er spennende å møte andre aktører i nabosamarbeidet. Det er viktig å snakke sammen om hvordan vi kan bidra i samfunnet. Vi er opptatt av at de tusenvis av leietakere i våre bygg skal forstå det mangfoldige livet vi ser utenfor husene også, og da trenger vi Kirkens Bymisjons kompetanse.
Vi ønsker å bidra til et bymiljø med plass for alle. Da må vi gå hånd i hånd for å løse problemer og ikke bare flytte på dem, sier han.

På nabomøtet ble deltakerne også orientert om utviklingen med flyktningsituasjonen, og de møtte marokkanske Khadija Adhdhar, som fortalte om sin lange vei for å bli integrert i det norske samfunnet.

Khadija jobber nå for å hjelpe andre kvinner med minoritetsbakgrunn via Kirkens Bymisjons flerkulturelle senter PMV.

Les også

Norsk Råkk spilte på fest i børsparken

Nabolagsfest for tiende året

- I år fyller festen her i Børsparken 10 år. Så det blir bursdagskake! forteller leder for Møtestedet Kari Gran til jubel fra langbordene.

Sporet trenger frivillige til viktig innsats på Oslo S – søk innen 29. januar