Meny

 

Domkirken som møteplass i sorgen

- Kirkens Bymisjon oppfordrer folk til å søke til Oslo domkirke og blomsterhavet utenfor til lystenning og trøst, sier bymisjonsprest Olga Tvedt.

Publisert dato:  27.07.2011

I og rundt Oslo domkirke er det et stille tog av sørgende med unge og gamle, folk fra mange ulike nasjonaliteter og religioner. - Det er spesielt viktig for barn å kunne delta med noe konkret og positivt, slik som å tenne lys og legge ned blomster. Barnetegninger, dikt og  hilsener/kondolanser i blomsterhavet gjør sterkt inntrykk, sier Olga Tvedt.

En stor bymisjonsdugnad bidrar til å holde domkirken åpen. I løpet av ett døgn mobiliserte Kirkens Bymisjon mer enn 60 personer til vaktlista blant ansatte og frivillige.

Oslo domkirke har utvidet sine åpningstider også den kommende uken (1. aug. - 7. aug.). Kirken åpner hver dag kl. 10, og hver kveld utenom lørdag vil det være gudstjeneste kl. 19. Natt til lørdag 6. august vil det være nattåpen kirke. For mer informasjon, se domkirkens nettsider, www.oslodomkirke.no.

- I denne ufattelige og krevende situasjonen for byen og for landet, er det viktig å få mulighet til å utrykke sin sorg og sin medfølelse med de pårørende, og selv kunne søke trøst og omsorg i fellesskapet. Da er det store folke-fellesskapet i og rundt domkirken et viktig samlingssted, avslutter bymisjonsprest Olga Tvedt.

Viktige telefonnummer og nettsider:
For samtaler: Kirkens SOS: 815 33 300.

Helsedirektoratets råd til publikum i forbindelse med tragedien i Oslo og på Utøya knyttet til sorg og sorgreaksjon hos barn og unge m.m. : www.helsenorge.no
 

Oppdatert: 30.07.11.